Виенски пай

  • Началник на темата Началник на темата katiia
  • Начална дата Начална дата
Виенски пай

блат
1 пак. краве масло от 125 гр
4 жълтъка
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар пясък
1 ч. ч. кисело мляко
1 прахче ванилия
1 бакпулвер

Разтапя се кравето масло (да не е много горещо) и към него се прибавят жълтъците + захарта. Разбива се добре. След това прибавяме ванилията, киселото мляко, бакпулвера и брашното. Тази смес се изсипва в тава подмазана само с мазнина. След като се изпече се надупчва с клечка за да навлезе сиропа навсякъде.

сироп
Сладко от каквото имате. Едно бурканче от детска храна пълно със сладко + 1 бурканче он конфитюр не пълно с вода. Вари се 5'. След като се извади блата се залива със студения сироп.

Разбиваме белтъците на сняг с 1 ч. ч. пудра захар, намазваме сладкиша и го поръсваме с нарязани по дължина орехови ядки или кокосови стърготини.
Леко се запича, само колкото да се стегне глазурата 3'-4', като внимаваме да не изгори а леко да покафенее по крайчетата.
Добър апетит!
 
:clap: Това е любимата рецепта на моето семейство но аз го имам записан като Англиски пай .Сега съм обещала на малкия си син да му го направя в почивните дни .Рецептата е страхотна пробваите я няма да съжалявате :D Само да кажа аз как правя заключителната част като извадя блата го намазвам със сладко поръсвам със счуканите орехови ядки и след това слагам белтъчния сняг и запичам да покафенее
 
Назад
Top