Заедно с БГ МАМА на Великден?

Уважаеми дами /и малко господа/, много се надявам тук да е мястото да обявя моето предложение, молба, надежда или както искате да го наречете.Както повечето от Вас знаят, освен, че шия много гоблени, активно участвам в една благотворителна организация-движение на българските майки и съм изключително щастлива от това.Вашата помощ, която ми оказахте във вид на материали-конци, панама, комплекти, схеми и др.за коледния базар беше неоценима. Пиша отново по такъв повод с надеждата да откликнете на такова предложение-искате ли всяка една от нас да избродира по едно малко великденско мотивче и да го донесе на нашия предстоящ великденски базар, който обикновено е в НДК-зала 4, но все-още нямаме дата/вероятно десетина дни преди Великден/?Така ще можем да се запознаем и с повечето наживо, освен това масата с нашите неща/на форума/ ще бъдат обявени като съвместно начинание на видинската група и форума/ на коледния базар обяснявах на всички, че бродериите са благодарение на форума и малко фирми/. Имам тайната мечта това да стане традиция, тъй като и без това не можахме да се организираме да се видим от цялата страна. Базара обикновено е в събота и неделя, ще имаме време и да се опознаем, само няма да ни стигне за приказки...Както съм писала в тема "Вашите истории" за Коледа сме избродирали около 46-48 малки мотивчета, които направо се "изядоха" от хората за нула време.този път отново бродирам, но няма да мога да се справя съвсем сама/ и с още 2 момичета/, защото вече отделяме повече време да ходим в домовете при децата и т.н.Мога да пиша още много, но мисля, че вече съм Ви спечелила за каузата и очаквам отклика Ви и разбира се-мненията Ви !

Чудесна идея!напълно те подкрепям и ти се възхищавам на смелосттта за такива начинания.
Дори да не мога да дойда, ще направя мотивче и ще ти го изпратя.

Със сигурност и този базар , ще е успешен!

:-| skorpion,напълно те подкрепям.Ушила съм 5-6 картички за тази цел,но има оше време и ще се увеличат:D Ако нямям възможност да дойда в София,ще ти ги пратя:kissyou:

Иска ли питане?! С вас съм и още как.За съжаление по това време ще съм извън страната,но ще помогна с каквото мога съобразно времето и възможностите си. :idea:

И аз се присъединявам с удоволствие. Ще напрвя всичко възможно да дойда, защото бих се радвала да се видим. Но не е много сигурно. Напиши пощенски адрес, за да изпратя изработеното, ако не мога да дойда.
Приветствам идеята.

Момичета, мислех си, че сте бързи, но Вие надминавате всякакви очаквания! Направо ме разплаквате! Сега пускам веднага линк от тази тема в БГ мама, за да се похваля с Вас! Много Ви обичам!!!!

Аз също искам да изпратя нещо,но имам въпрос-избродираното във вид на картичка или на нещо друго трябва да е,в смисъл какъв трябва да е готовия вид?

Ако бродираш във вид на картичка/имам опит с предишния базар/ цената е по-ниска, макър, че е по-трудоемко. препоръчвам да е във вид 1:4, за да може да се сложи в рамка и тогава е по-скъпичко. давам пример-картичките се продаваха между3 и 5-6 лева, а за бродериите на картина може да се иска 10-15 лв.хората, които не са наясно с бродирането си мислят, че по-големите неща са по-добри. Това е и така и не е. Разбирате ме, така, че , всъщтност-както Ви е по-лесно.Сега ми е малко неудобно да кажа-"Хайде направете нещо пр. 14/14 см. или 12/12 см." горе-долу такива бяха коледните неща, защото купувах такива рамки.

знаете ли ,аз съм нова и във форума и гобленарка, ако мога да се нарека така, но казват че съм сръчна и че не се справям зле. Ще опитам и аз да се включа, инициативата ми харесва.

skorpion, след като прочетох поста ти намерих няколко схемички.
Ще се постарая да ги направя 14/14 или 12/12. Кажи ми по колко сантиметра да оставя отстрани?:kissyou:

анита, толкова са рамките. Ти можеш да бродираш в/у неразграфена панама и тогава няма значение, защото не се виждат линиите на панамата. Зависи каква ти е схемата.Аз си взех малко цветна панама за едни цветя и стана чудесно, за съжаление тя е скъпичка.

Момичета, искам само да ви кажа, като човек с леви ръце,но ценител на гоблените, че много ви се радвам, а факта, че ще се включите във нашия Базар е достоен за уважение. Много ви благодаря от името на движението и на децата, за които вече две години организираме все по - успешни и по - успешни базари, благодарение на хора като вас :flower:

skorpion,ето това направих,кажи дали е добре?
Имам още едно мотивче,ако така ти харесва и него ще сложа в същата рамка.

Назад