Anchor

• Началник на темата Началник на темата mylli
  • Начална дата Начална дата
:? Останах като гръмната когато започнах да пера гоблена и синьото пусна. До сега на нито едни гоблен не ми се е случвало.........Номерът на конеца е 147 и 149 не зная точно кой пусна защото има и от двата :? Мислех че е недопустимо за конци Anchor :?

Леле сигурно умираш от яд. Шила съм само 1 гоблен с Anchor, но нямах никакви проблеми. Наистина съжалявам

Milly, да не са ти пробутали някакви фалшиви. Аз съм шила с Anchor и не съм имала проблеми. Не помня дали съм бродира точно с някои от тези номера, ще трябва да проверя.
Боядиса ли ти гоблена?

И аз мисля,че са ти побългарили гоблена.На мен досега единствено Puppets са ми пускали боja.Mylli, най-искрено ти съчуствам :(

Значи хубавото е че винаги ги пера във течаща вода и няма последици, а относно подмяната - невъзможно.Сама си ги купих всичките конци :?

Не ми се вярва да е побългарен Анхор, макар че всичко може да се очаква вече :? Иначе, казвали са ми че имало рекламации към Анхор. Фирмата имала проблеми с качеството. Аз съм купувала в Германия, не в България, и са ми попадали чилета с 5 нишки вместо 6. Сега като чета че ти е пуснал боя, това е още един случай за негативна статистика.

Направо минавай на ДМC.

Имам около 10 гоблена ушити с анхор и до сега не съм имала проблем. При мен пусна бълг.конец - зелено, но всичко се изпра и нямаше негативни последици.

Леле тъкмо мислех да започвам едни гобленчета, които са с конци Anchor, а аз както си ги пера в легенче ..... неминуемо щеше да има последици.
Ще си обърна номерата в конци на DMC

mylli каза:
:? Останах като гръмната когато започнах да пера гоблена и синьото пусна. До сега на нито едни гоблен не ми се е случвало.........Номерът на конеца е 147 и 149 не зная точно кой пусна защото има и от двата :? Мислех че е недопустимо за конци Anchor :?

Milli, аз също мисля, че е невъзможно. В лаборатория са Anchor са прани от 60 до 90 градуса и не са мръднали - лично исках да се уверя.

А що се отнася до DMC - по-странен продукт от този не съм срещала. В Гърция и Македония се продава DMC, произвеждано в Гърция; в България - такова, което не било предназначено за Европейския съюз и внос от Дубай + слуховете, че се произвежда в България-Казанлък; във Франция произвеждат нещо, което пък има съвършенно друг етикет... Всеки произвежда DMC и по този начин в USA можете да си го купите за $0.16, а в Германия - за 1.20 Euro.

За мен поне произходът на Анхор е 100% сигурен. И знам, че се пере с гореща вода :+)

Конците ДМЦ само се опаковат в Гърция,но не се произвеждат.То и на опаковката си пише опаковано в Гърция,не произведено.За Анкор не знам ,не съм ги поглеждала.И цената им е както и в България само,че в евро.Варира от 75 цента нагоре,зависи от магазина.
Не мисля,че цената в една или друга държава е гаранция за качество,просто производителите се нагаждат към съответния стандарт
Става въпрос за Европа

В Гърция е публична тайна, че DMC мулинетата се произвеждат от Музакис... А на опаковката си пише, че е произведено във Франция... Не говоря за качество - казвам, че са ми странни :+) При рекламация - към кого ще се обърнеш?

И все пак werty разговора не е за DMC а за Анхор, той е виновникът на темата :) Ето ти като специалист, защо според теб е станало така с пускане на боя щом (цитирам) произхода е 100% сигурен, тестовете са минали перфектно, и няма нищо странно в този продукт.

Хм.. не знам.. мога само да гадая.
Нека да приемем, че сме 100% сигурни, че това е Анхор; че е пран с мек сапун при ... при каква температура? Анхор препоръчват над 60 градуса. И Анхор е пуснал. Вземаме етикетчетата, носим/пращаме ги на Коутс и питаме "Защо?". Те изпращат номера на Coats GmbH, които имат мостра от всяка партида. Те си правят тестовете и те отговарят на въпроса.
А ако някой друг, освен Coats GmbH произвежда/е произвел Anchor... надявам се, че не е така...

werty,в Гърция публични тайни няма,всичко си е явно за развлечение и радост на народа:)Да,Музакис ги опакова,то това си пише и на етикета.
А защо Анкор е пуснал е очевидно,просто тази партида не е била проверена чрез почти сваряване:))

Astreelan, не знам защо е пуснал и това си е :+) Знам само каква е процедурата при рекламации :+) Като знам каква е технологията на производството - всичко се вари и обработва с киселини.

werty останаха ми и от двата цвята, пазя и всички етикетчета- защото от единият цвят ми отидоха над 2 чилета, ако имат някакъв партиден номер то значи го имам. Зная и магазините от който съм ги купила ...........
Прах гоблена със вода телесна температура - много леко хладка, никога не "сварявам гоблените ". Определено бях много изненадана когато потече синя вода...................

Прах гоблена със вода телесна температура - много леко хладка, никога не "сварявам гоблените ".

Mylli,може би тук е проблема,сигурно е трябвало първо да го свариш гоблена
:D :D :D :D

Milli, идеята е, че западняците си перат ръкоделията в пералните. За това са направили мулинетата да издържат на такива температури. И DMC спокойно можеш да изпереш на 60 градуса. Надявам се синьото да не е оцветило съседните цветове. Но ако другите не са пуснали - може на това да му е имало нещо... Щом имаш етикетчетата - ще ги питаме немците.

btw - и аз не смея в пералнята.. знам ли какво ще й стане на основата...

Назад