250 мл вода
25 г ( 7 г суха) мая
1 с л олио
1 ч л сол
500 г брашно
3 скилидки ( 1 ч л на прах) чесън
настърган кашкавал
сусам
Меси се тесто, като втаса се оформят топки. Когато отново втасат се мажат с масло, поръсват се с кашкавал и сусам.Пекат се при 225 гр, за около 10-15 мин
Вчера пробвах тази рецепта , чесновите хлебчета станаха превъзходни, много лесно и бързо се приготвят,мекички и вкусни.Единствено сусам не сложих,понеже нямах в наличност, но днес си купих и смятам пак да направя.Благодаря ти Djemma :flower:
Djemma, много благодаря за рецептата! Тази вечер и аз ги изпекох и току-що си хапнахме с дъщеря ми, даже в момента все още си хапвам. Много са хубави! Меки, пухкави... Въпреки че нямах кашкавал и сусам, пак са страхотни. (Аз им сложих сирене по средата.) Записвам си ги при златните рецепти. :yes: