Бухтички

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Продукти:

1 коф. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 яйце
3-4 с.л. олио
около 500 гр. брашно /докато спре да лепи по ръцете/

Приготвяне:

Содата се погасява в киселото мляко. В съд се поставят млякото, яйцето, солта и олиото. Смесват се продуктите. Не използвам техника, но не вярвам да навреди. Постепено прибавям брашното и бъркам. После се измесва. Разточва се с дебелина около половин сантиметър. Реже се на формички по желание. Пържи се в сгорещено олио.

Леле, колко вкусно, колко съм качила по празниците! Направо ми се плаче! Но тези бухти непременно ще се пробват!

Аз ги правя по подобен начин, но не слагам яйце и за по-бързо не разточвам. Слагам и сирене вътре.

И аз ги правя така, но не ги разточвам, а правя тестото меко и ги разпъвам с ръце като малки мекички. Това спестява доста време.

Аз ги разточвам и след като се изпържат се надуват и се образува"кратерче" вътре и дъщеря ми го пълне с течен шоколад или кис. мляко.ОООООООО-па , че се окапахме.

И аз ги разточвам,просто навик,но наистина май по празниците се поотпуснах и скоро нито бухти,нито торти:( :( :(

Благодаря,gni! :kissyou: Припомни ми рецепта, която преди години много често използвах за съботно-неделна закуска! И аз ги правя точно така.Утре сутрин приятно ще изненадам всички в къщи!

Назад