Схема в Pattern Maker или PCStitch

• Началник на темата Началник на темата niata
  • Начална дата Начална дата
Може и да има някъде из форума обяснение за това, но аз поне не го срещнах. Имам следния въпрос : има ли възможност в някоя от тези програми да се вмъкват вече създадени схеми? Т.е. искам схема, която е направена вече от програмата да я вмъкна като схема, а не като картинка, защото пробвах, но програмата ми прави схема от схемата, а аз искам да ми покаже схемата, като такава. Ох, надявам се да сте ме разбрали:baby: :confused: Ако има някъде такава тема, модераторите да изтрият тази :)

Начина, който ми е известен е пренабиране на готова вече схема. Правиш "празна" страница и знак по знак въвеждаш схемата.
Ако има друг начин, ще се радвам да го науча.

Не е така, пренабирането става като се отвори схемата като подложка и виждаш всеки знак в квадратче и така върху него се създава новата схема. Имам упътване, но на руски, ако искаш ще ти го пратя, но не съм го чела , защото не ми се е налагало, сега шия точно такава схема, само, че ми я набра човек, който познава много добре програмата.

Отваряш си схемата с Патерн Мейкър и си коригираш онова, което не ти харесва или не ти вдъхва доверие.

Аз доколкото схванах Джема говори за сканирана схема .jpg формат се слага като "подложка" в програмата и отгоре повтаряш знаците. Точно това на мен ми е неизвестно.
Отварянето с програмата изисква файла да е във формат, който позволява това, напр. .pat , .xsd , тогава смяна на знаци, цветове е стандартно. Тогава може да се преобразува схемата от програмата в такъв .jpg файл.
Мале, дано ме разберете, за какво говоря.

Нана, разбрах те. Явно не съм разбрала какво точно иска да направи niata. А каква е целта от пренабирането? Няма картинка или схемата е лоша?

Точно това, което обяснява Нана исках и аз. Значи схемата е правена на програмата, обаче после е преобразувана в jpg, но знаците не са черно -бели а с цвят и аз искам да махна този цвят, за да я изкарам на принтера. Та затова зададох въпроса си..

Май няма такъв начин ама..... аз да си питам или поне аз незнам да може това да стане. Освен да си изхарча мастилото за схемата друг вариант не виждам :)

За коя схема става дума? Може някой да помогне със схема във формат за Патерн Мейкър.

Като е цветна, няма ли знаци в черно отгоре - пускаш я на черно - бял, малко кофти става, но пак може да се шие.

Ако е само цветове - разпечатвай само на хубав принтер, че се получава някъде мин. разлика и е голям зор при шиене.

Кажи какво е може и да го открием.

Но за начина на Джема съм много любопитна.

goblen.jpg

ето за този става въпрос

Нана, така се заинтригувах, че и аз се възползвах от схемата. :kissyou:
Не знам доколко е сигурен начинът, за който писа Джема, но и аз се интересувам от подобни неща. :confused:

Ами сигурно е ако го направиш сама, защото аз съм откривала съществени грешки в пренабрани от други схеми. Пренабирането е с точно тази цел, цветна схема да стане черно бяла и да е по качествена, аз шия почти изцяло по пренабрани схеми, сама си ги пренабирам обикновено ако някой друг не е свършил тази работа преди мен. Ако някой иска да се научи да пренабира схема на Патерн мейкър може да попрочете Девичника в раздел обмяна на опит, доста информация има и е толкова просто за схващане само дето пренабирането е малко трудоемко, но за да шиеш по свястна схема си заслужава. Ако някой се интересува мога да обясня как се прави.

Назад