Следвайте видеото по-долу, за да видите как да инсталирате нашия сайт като уеб приложение на началния си екран.
Note: This feature may not be available in some browsers.
И аз правя (почти) само този крем като на Mermaid, но прибавям белтъците след маслото и вместо кора от лимон слагам пакетче ванилия. Става много пухкав и вкусен, наистина.Накрая прибавяме 1 пак. чисто масло и кората на 1 лимон.
Чакаш ли да се охлади млякото или ...Аз правя следния крем:
1/2 л прясно мляко и 5-6 пълни супени лъжици брашно ги сварявам
разбивам 2 пакетчета краве масло с 1 ч.ч пудра захар
смилам 1 ч.ч орехи и всичко това го смесвам
сиропирам блатовете и за отгоре обикновено правя ,,пламъчен крем,,
Получава се много добър резултат!
Да,Алис,задължително,защото иначе се разтопява и не се получава.Аз между другото, когато правя такава торта с домашни блатове,изпичам 2 блата (жълт и кафяв) и всичкия крем го слагам между тях.Става толкова,колкото и дебелината на блатовете.Просто е страхотна на вкус.Като я украся с пламъчен крем добива и добър външен вид.Това е любимата торта на семейството и приятелите ни и сега по Коледа и е времето.Ако я направиш,пиши дали ти е харесала!Чакаш ли да се охлади млякото или ..., за да смесиш с маслото (със захарта)?
Разбиват се 6 белтъка с 18 с.л захар,прибавя се 1 с.л лимонов сок карамелизират се 12 с.л захар и разбитите белтъци се поставят в дълбок съд със студена вода и към тях се прибавя карамела, веднага щом се свали от котлона при непрекъснато бъркане с миксера .Разбиването продължава докато сместа започне да побелява.Нанася се цялото количество върху тортата като може да се изтегли с вилица като пламъци или пък да се шприцова според фантазията.Ако нещо не ти е ясно -питай.Надявам се да останеш доволна от крайния резултат.не забравяи да сиропираш със захарен сироп и настъргана лимонова кора,независимо готов блат или домашен използваш!Виолета, още едно въпосче - какво е "пламъчен крем"? Заинтригува ме и няма да чакам до Коледа. :gipsy: