Моето скромно мнение е следното:
първо зависи от кашкавала. Ако си купиш от онези, които са меки на пипане, недоизпечени при производството и стоят мазни, винаги ще се разтече...
Аз съм се спряла на един, който се продава нарязан от пита в CBA "Витоша Хаджийски" и по-добро не съм срещала през последните години.
Ако се появи хубав кашкавал, то бързо го развалят...
Та! Друго важно обстоятелство е мазнината, в която пържиш, да е силно загрята, за да обхване бързо панировката и да не позволи на кашкавала да се разтече и да се излее.
Аз панирам сравнително по-малки парчета и по-дебели, примерно 10-15 мм, потапям ги в разбито яйце, след това в брашно, после пак в яйце и пъхам в тигана

Когато парчетата са по-малки се изваждат по-лесно, дори и да се пробие отнякъде панировката.
Има хора, които слагат парчетата кашкавал във вода преди да панират и така да престоят... аз не го правя.
Успех!