Не съм пробвала, но много хвалят кафевия ориз за подобен род ястия. Аз, когато приготвям ориз по китайски - /рецептата е почти същата, както посочетата от alys/ не запържвам ориза и продуктите , защото имам проблем със стомаха, а съвсем леко ги задушавам.Задължително продуктите са нарязани на тънки ленти .така стават хрупкави. Почти сварен ориза го свалям от котлона и покривам с хавлиена кърпа за да набъбне и да се отделя всяко зрънце. Така избягвам двойната работа - един път да го сварявам, втори път да го прибавям ,/ не че не става вкусно, просто все нямам време/ а приготвям всичко накуп.Пробвала съм и двата варианта - на посочения от alys и по-бързия - на моя милост. И двата стават еднакво вкусни /без да се хваля/
По принцип по-бързия вариант става по-сух, т.е. аз избягвам многото мазнина и не съм го притвяла в тиган уок, а най-обикновен тиган.За съжаление, не съм си купила още такъв. Ефекта е същия както и при запържен, само не е толкова тежък.Успех:gipsy: