Творби- svetlina

Ето и готово ушито колибрито! Сега съм поръчала рамките за 4-те и смятам да се пробвам сама да си ги поставя! Ще видим кога ще дойде ред и на последния - лотос, защото сега се захванах с "Исус с евангелието"!

Йерусалимска Св. Богородица

Здравейте, най - сетне и аз да се похваля с готов гоблен, че от април съм го започнала, с малко прекъсвания до сега. Остава да му избера рамка. Следващият ми е "Коне на водопой", които пък са започнати от преди има-няма 2 години, чак сега им идва реда. След Богородицата, шиенето им направо ми се струва почивка!

Вярно, не бях обърнала внимание, че петият го няма, ето една снимка на петте на стената, утре ще пусна по-голяма само на последния - Лотос!

Благодаря на всички за милите думи, а ето го и последния сниман по-отблизо!
Пожелавам ви да имате време да ги ушиете и вие!
p.s. Снимката е малко гадна, но с телефона вечер толкова!

Готова жабка - йероглиф,зодии-Ланарте...

Аз минах в графа готови, сега чакам рамката, за да придобие завършен вид гобленчето!
p.s. Много ме измъчи контурния бод, направо накрая нямах нерви за него, а по-бледия конец дори не си личи!

Готови зодии Lanarte - Овен и Рак

Ето с какво се занимавах през последните дни, утре ще им поръчвам рамките, и двете гобленчета са за подаръци за рожденни дни, Овена малко изостана от графика, но собственичката го чака с нетърпение, а Рачето пък точно обратното - уших го по-отрано, но като ги почнах подред, да не губя тренинг!:D

Благодаря на всички за добрите думи, гоблените са готова комплектовка на Lanarte, получават се при мен 16/16.5 см, въпреки че на опаковката пише 17/17 см, а аз гледам да шия по-хлабаво.
Днес след голямо обикаляне на магазините във Варна, въпреки нежеланието ми трябваше да им поръчам рамките в магазина зад Централна Поща, защото само там имаше профила, който търсех. Струва ми се, че цените им са доста раздути, едва ли имат много клиенти, най-накрая дори ги попитах дали не ми смятат и опъване в тази цена, при положение, че сама ще си ги поставям в рамката!!!
На всичкото отгоре продавачката, която явно е отскоро, понеже не съм я виждала преди, се мъчеше да ме убеди колко по-подходящи рамки имало, а аз ги избирах рамките по вкуса на бъдещите притежатели и те държаха на синя рамка със златисто като тази по-долу, която е закачена в къщи (подарък също от мен) и която са виждали!
Така, че на всички край мен постепенно им уших зодиите и им ги подарих, само моята - също Овен, не съм шила за себе си, от някакво мое си суеверие, че не било хубаво да си носиш собствената зодия, т.е. да не си я шиеш в моя случай!:D

Завърших го!!!!!!

Най-сетне, след години шиене е готов "Коне на водопой", на снимката е малко разкривен, но тепърва ще го опъвам и слагам в рамка! Това е най-дълго шитият ми гоблен, въпреки че изобщо не е труден! Да поясня само, че схемата ми е от нета - беше с много лошо качество и номерата на конците съответно са по приложения ключ. Водата си е синя, но явно възможностите на телефона ми за снимки са толкова!

Гобленът е станал прекрасен. Не се притеснявай, не си сама - и аз "Мадоната с гроздето" го ших 8 години.:)

Е, ra4ko75, ти ме развесели, моят е "само" на 3 годинки, от колкото всъщност шия гоблени!
Интересното е, че малко преди да го завърша бях на гости в една позната, която също шие гоблени и случайно стана на въпрос какво шия в момента, след което изненадващо ми подари рамка за него. Била я поръчвала за своите Коне на водопой, но не й паснала с интериора, а аз понеже нямам претенции, специално за този гоблен, я приех с удоволствие, сега остава да намеря време и да го поставя в нея!:D
А в момента нищо не шия и направо ме сърбят ръцете, докато чакам конците за Мирабилките! Върти ми се една мисъл за едни лебеди на Vervaco и май-май ще ги почна, само утре да си купя бяла панама!
Пак ще имам два за шиене едновременно, но това е положението!:D

Чудесен е гоблена :kissyou: Поздравления за новозавършената работа!!! Даже и водата да е в зелено, както е на снимката на мен ми допада много :)
За този гоблен една моя приятелка ми е казвала, че ако го шие мома - като го завърши ще се ожени. Самата тя го изпита това, започна го, и приятел си нямаше, завърши го и не мисля, че минаха повече от 3 месеца и ми каза, че ще се жени :) Щастливо омъжена е вече 8 години, със син вече първолак :)

Сега имам още една приятелка, която го довършва, макар и с малко зор, че си е загубила схемата, ще докладвам, ако и тя се ожени скоро :)

Защо е така зарязана тая темичка?? :confused:

Че в 'етапи' има готови гобленчета, а 'mill hill' къде остана?

Светле, събери си красотите да им се порадваме :kissyou:

Назад