:hello: Ореховки с мармалад
необходими продукти: 1 ч.чаша орехови ядки, 3 ч. чаши пудра захар, 3 с.л. какао на прах, 6 яйчни белтъка, 1 с.л. кристална захар, мармалад по избор
приготвяне: в кухненския робот разбийте орехите с половината пудра захар. Прехвърлете в купа и добавете какаото и останалата част пудра захар. Разбъркайте добре с дървена шпатула. С миксер разбийте белтъците на сняг, като прибавите щипка сол и лъжица кристална захар. Много внимателно, лъжица по лъжица, добавете белтъците към ореховата смес и разбъркайте. Намажете тавата за печене с масло и покрийте с пергаментова хартия. Сипвайте от тестото във фуния за сладки и оформяйте ореховките върху пергамента на разстояние една от друга. Печете на умерена фурна, като внимавате да не изгорят.
След като поизстинат, отделете от пергамента, а преди сервиране слепете две ореховки с мармалад по избор.
И още една:Медени ореховки
1 1/2 ч.ч. смлени орехи;
80гр. захар;
180гр. мед
1 пак.масло
1 пак. канела
2 яйца
1 бакпулвер
4 чаши брашно
Всичко се омесва на водна баня, кратък престой в хладилника и хайде на топчета, впоследствие гъбки и в намазаната с малко олио тава. По желание посипване с пудра захар, или потапяне на едната част в шоколад