Домашна "Пикантина"

demetra

Гобленар
Предлагам ви моята рецепта за домашна подправка тип "Пикантина". Вземат се 1 кг. лук, 1 кг. червени чушки, 1 кг. моркови, 3-4 връзки магданоз и 1 глава с листата кервиз. Всичко това се смила с машинка за кайма (може и с кухненски робот), прибавя се 1 кг. сол и се разбърква хубаво. Насипва се в буркани и се съхранява на студено. Аз си правя три такива дози и я използвам през цялата година за почти всички ястия.
:!: Когато готвите с тази подправка не слагайте допълнително сол.
 
Не че разбирам от кулинария но според мен нищо не се прави солта действа като консерватор и би трябвало да се запази за доста дълго време :)
 
Назад
Top