Можеш да направиш картофи с топено сирене. Правила съм ги точно с Хелиос и поне според мен е много вкусно.
Картофи с топено сирене
Продукти:
1 кг картофи, 1 глава лук, 1-2 моркова, 300-400 г топено сирене, 1-1,5 ч.л. сол, пипер, зеленина по желание
Лукът и морковите се почистват, лукът се нарязва на дребно, а морковите се настъргват на едро ренде или се нарязват на тънки сламки. Слагат се в тенджера и се заливат с 1/2 ч. вода. Оставят се да врат на тих огън.
Картофите се почистват и се нарязват на едро. Сипват се в тенджерата с лука и морковите, слага се сол, черен пипер на вкус.
Задушава се на слаб огън, като се разбърква от време на време, докато картофите станат готови. Тогава в кипящата картофена маса се слага топеното сирене, като се взема по половин супена лъжица.
Когато сиренето се смеси с картофите, ястието се разсипва в чинии, посипва се с нарязана зеленина (магданоз, пера от лук...) и се сервира.