Сладки с извара

  • Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Продукти:
200гр извара
100гр масло(на стайна температура)
60гр пудра захар
брашно за меко тесто
......................................
1жълтък за намазване отгоре
захар за поръсване

От продуктите се замесва тесто.Разточва се на тънка кора.С чаша се изрязват кръгове,които се прегъват на четири.Слагат се в намазнена тава,намазват се с жълтък и се поръсват със захар.
Пекат се в предварително загрято до 180-200гр фурна,до зачервяване.

7b8499238dda.jpg
 
Ооооооо ето какво ще правя дове4ера........., ядеше ми се нещо , но незнаех какво, нооооооо..............ве4е знам :!:
 
Аз имам подобна рецепта, обаче е със сирене крема вместо извара. И още нещо е различно - захарта не се посипва само отгоре, ами част от кръгчето се потапя в нея при всяко сгъване, т.е. получените сладки имат захар и вътре.
 
:? Сега се сетих за тези сладки ,свекървами ги прави ,но с крема сирене .В нейната тетрадка ги има и се наричат ''Руски сладки'' и са невероятни.
 
Скарлет каза:
Продукти:
200гр извара
100гр масло(на стайна температура)
60гр пудра захар
брашно за меко тесто
......................................
1жълтък за намазване отгоре
захар за поръсване

От продуктите се замесва тесто.Разточва се на тънка кора.С чаша се изрязват кръгове,които се прегъват на четири.Слагат се в намазнена тава,намазват се с жълтък и се поръсват със захар.
Пекат се в предварително загрято до 180-200гр фурна,до зачервяване.

7b8499238dda.jpg


Скарлет, а като се прегънат на четири, как се слагат в тавата, предполагам , че със прегънатото надолу? Тъкмо една извара скучае в хладилника, ще направя тези сладки. :D
 
kotentseto,изрязваш с чаша кръгче,прегъваш на две,после още веднъж,разточваш леко с точилка,да не е много дебело,получава се триъгълник,дали ще го сложиш от едната или от другата страна,няма значение...... :gipsy:
 
Назад
Top