Ето още малко идеи от мен:
Мини пици
Продукти: Много малки кръгли хлебчета; за плънката: колбас, гъби, доматено пюре, кашкавал, маслини, лук, босилек, черен пипер и чубрица.
Срежете хлебчетата на две половинки и внимателно ги издълбайте. Нарежете колбаса, гъбите, лука, маслините и ги разбъркайте с дом. пюре. Подправете сместа и напълнете с нея хлебчетата. Отгоре поръсете кашкавал и запечете пиците във фурната.
"Царевичен букет"
Продукти: 1 буркан мариновани малки царевички, по-дебел луканков колбас, стебла от магданоз
Нарежете колбаса на тънко. Завийите с него като с целофан по 1 или 2 царевични кочанчета и завържете "букета" със стръкче магданоз.
Рибна вафла
Продукти: черен плътен хляб, масло, рибно филе (за предпочитане е то да е оформено фабрично на много тънки резени), няколко пера пресен лук, лимонов сок.
Нарежете по дължина хляба на много тънки филийки. Намажете в/у една от тях масло. Отгоре сложете парче от рибата и я поръсете с лим. сок. Похлупете я с втора филийка, намажете я с масло и завършете "вафлата" с риба. С помощта на остър нож нарежете сандвичите на ромбчета. Отгоре ги украсете с пера лук.
Рибка върху лимонче
Продукти: 2 лимона, филе от солена или пушена риба (сьомга, аншоа, но защо не скумрия или даже цаца), разбит хайвер, стръкчета копър.
Нарежете лимоните на не много тънки резенчета. Върху тях сложете парченце филе и отгоре с къдрав шприц оформете хайвера. Украсете хапката с триъгълниче от лимон и стрък копър.
"Mon amour"
Продукти за 24 броя: 12 филии бял хляб, 50 г шунка, 50 г сух суджук, 60 г масло, 1 с.л. доматено пюре, 1/2 ч.л. горчица, лимонов сок, сол.
С формичка за сладки изрежете от всяка филия по 2 сърца. Размесете размекнатото масло с дом. пюре, горчицата, няколко капки лимонов сок и сол на вкус. Намажете с тази смес хлебните сърца. Нарежете шунката на тънки филии и със същата формичка изрежете от тях 12 сърца. Сложете ги върху половината хлебни сърца. Съджука нарежете на тънки резени. Всеки резен срежете по диагонал. Като съеднините половинките по разрезите, ше сглобите сърца. Поставете ги върху останалите хлебни сърца.