Благодаря на всички за пожеланията!
Ванче,тортата с далматинеца е от сладкарница,защото в градината не позволяват да се носят домашно приготвени торти.
Първия ми и сполучлив трансфер е на мечо Пух.Ползвах кафяв шоколад 85%,само го разтопих на водна баня.В белия шоколад сложих доста разтопено масло и боя(боята трябва да е течна),получава се маса,по-трудна за шприцоване,но си помагах и с дръжката на лъжичка за кафе.
Блатовете са от моята рецепта за шахматна торта,залети са със захарен сироп.Крема е Пудинг ванилия на Йоткер +150гр.разбита сметана,добавена след като малко поизстине.
Глазурата е Млечно-захарна мастика
160 гр пудра захар
160гр сухо мляко
200 мл кондензирано мляко
2с.л. лимонов сок
Всичко се омесва(ако е необходимо се добавя още кондензирано мляко),получава се смес като пластелин,разточва се и се полага върху тортата.
Ето и парче от тортата: