Силиконови форми

• Началник на темата Началник на темата liana
  • Начална дата Начална дата
Купих си аз силиконова форма за кекс - поръчах я от Интернет сайта, който беше посочила Джема. Радост голяма! Но /винаги ли ще има но.../ вътре не ми се изпече кекса. Втория път намалих температурата , но същото. Още нещо - реших да имам дупка в средата и сложих онуй дето си го имам от старата елтенджера, а то изплува докато успеа да сложа кекса във фурната. Дали ще се престраша скоро да похабя още продукти. Чувствам се като начинаеща домакиня. Посъветвайте ме.

Liana,

съжалявам, че не се е получило:( Аз си купих и си пека по същия начин както пека в стандартните форми за кекс :?
Какъв кекс пробва да печеш - бих те посъветвала да пробваш рецепта, която си пробвала преди ... по този начин ще разбереш къде е проблема (в рецептата или в силикона).
Успех

Лиана, аз също нямах проблем с печенето в силиконова форма. Моята е правоъгълна. Пекох на по-ниски градуси във фурна с вентилатор - кекс, а също и козунак - никакви проблеми. Единствено първия път намазах формата с мазнина по съвет на Джема. Пробвай да смениш евентуално рецептата.

liana каза:
Купих си аз силиконова форма за кекс - поръчах я от Интернет сайта, който беше посочила Джема. Радост голяма! Но /винаги ли ще има но.../ вътре не ми се изпече кекса. Втория път намалих температурата , но същото. Още нещо - реших да имам дупка в средата и сложих онуй дето си го имам от старата елтенджера, а то изплува докато успеа да сложа кекса във фурната. Дали ще се престраша скоро да похабя още продукти. Чувствам се като начинаеща домакиня. Посъветвайте ме.
Здравей!
Мисля,че проблема ти не е във формата, нито в рецептата. Аз пека кекса във силиконовата форма около 1час и половина на умерена фурна и се изпича добре. Силикона не се нагорещява както металните тави и не отдава съответно температура на тестото в него,затова в тези форми се изпича по-бавно тестото. :yes:

Момичета, да ви се похваля с новата си силиконова форма, вчера пристигна от Америка. :yes:
1146232251641.jpg

И мама ми се обади днес от Украина-купила ми е силиконова форма-Пеперуда,голяма. :oops:
Вече всички ме научиха, че съм луд фен на силикона. :D
Ето я цялата ми колекция вече:
http://album.7ya.ru/index.asp?RubrID=107927

Ето такива вкусотии и красоти стават с нея. Имам голяма Роза, сега и малки розички-идилията е пълна.
:D
NW70010.jpg

Честито Джема,
да си ползваш с огромно удоволствие новата форма.
Да сътвориш много вкусотии :cookies: :amam: за радост на твоето семейство и приятелите ти.
И за наша също :D

О, Джема да си я ползваш със здраве :yes: ...и да не забравиш да ни покажеш резултатите ...и ние да оплакнем поглед :D

И аз си имам нова придобивка.Като влезнах в магазина,стоях около час,много интересни неща имаше,но......доста са скъпи.Ето какво си купих: [:]

Скарлет хайде сега да ни покажеш нещо изпе4ено във формите :D
Много ми е интересно как ще изглеждат тези листенца , ама изпе4ени :?

Може да се пече и тесто,но аз ще правя рози за една торта.Ще ги правя от шоколад,но ще пробвам и с тесто. :yes: :yes: :yes:

Хи-хи :D
Скарлет, имам ги същите и точно като теб ги сефтосах с шоколад ;) Нямах търпение да напъхам нещо в тях, а имах само шоколад под ръка.
Ето няколко розички и листенца в компанията на кошнички с касис:
Picture%20004.jpg

Проблема на формичките е, че са малко :( Едно печене - само 12 сладки :evil:

Да са ти честити. Да ги ползваш със здраве и чакаме снимки .И аз имам същите и срам , не срам ще си призная, че още не съм ги пробвала.А най-новата ми придобивка е :
1148318840566.jpg

Назад