Това ми е първото гобленче.На него се учих като студентка в Пловдив преди около 15 години.Бях запленена от гоблените на хазяйката и ще съм и' вечно благодарна,че ми разкри вълшебния свят на бродерията.
След почивка от 3-4 години последва безразборно шиене на каквото ми попадне-изборът беше ограничен и крайния резултат-твърде далеч от съвършенството.Сега са на дъното на гардероба,като доста гоблени от този период дори не съм ги снимала.
После дойде времето на списанията(вече абсолютно и безусловно пристрастена към бродирането на гоблени,търсех по-приемлив вариант като цена и да си комплектовам сама гоблените ме устройваше перфектно).
И първи опити с ПМ.Към този изпитвам особена слабост.Направих го много голям,защото по това време обичах да шия големи гоблени-"колкото повече,толкова повече"...Ших го 1:4 и подмених ДМЦто с Ариадна.Което доведе до плачевен резултат.Но картината ми е от любимите и макар,че не е много за пред хора,от време на време го вадя от гардероба и си го гледам с умиление.Нещо като рисунките от първи клас...
Схемата на този я правих за черна панама.От нетърпение да го видя ушит го започнах на разграфена(понеже само такава имах в момента) и ших фон до припадък.Но не съжалявам.