Относно фирма РУМИНА.........

did_tag

Гобленар
Модератор
Отварям нова тема, защото мисля, че мястото и е тук, поне що се отнася до комплектовка на гоблени - 3 дена вече с блъскам с измишльотините на въпросната фирма. Имам подарък комплековка на модел на Златното руно от тази фирма и ....................схемата е поне 8-мо поколение скан - с една дума ОТВРАТ. Уших единият цвят - най-многото и продължих със следващият по. Уших и него и като дойде време да шия по между тях се хванах за главата. Намерих схемата на златното руно за да сверя - цветовете трябваше да са от тъмно бордо до почти бледо, бледо розово . В комплекта бяха подредени така - бордо, тъмно кафяво, златно кафяво, червено, оранжево,2 тона по светли на жълто оранжево и на края ярко розово.......... Повече няма да казвам нищо. Изводите си направете сами..........:(

Последно редактирано:
Отварям нова тема, защото мисля, че мястото и е тук, поне що се отнася до комплектовка на гоблени - 3 дена вече с блъскам с измишльотините на въпросната фирма. Имам подарък комплековка на модел на Златното руно от тази фирма и ....................схемата е поне 8-мо поколение скан - с една дума ОТВРАТ. Уших единият цвят - най-многото и продължих със следващият по. Уших и него и като дойде време да шия по между тях се хванах за главата. Намерих схемата на златното руно за да сверя - цветовете трябваше да са от тъмно бордо до почти бледо, бледо розово . В комплекта бяха подредени така - бордо, тъмно кафяво, златно кафяво, червено, оранжево,2 тона по светли на жълто оранжево и на края ярко розово.......... Повече няма да казвам нищо. Изводите си направете сами..........:(
И за да не съм голословна, качих цветовата гама на въпросната фирма на РМ схемата и показвам двата резултата:

До тук показвам цветовете само на цветята, като стигна до вазата и другите неща и там има огромни разлики ще покажа и тях.
Наистина почти няма разлика. :clap:

Сигурно anito 11 казва това с ирония. Добре, че е подарък, аз не бих дала пари за такава измишльотина. Няма нищо общо това което шиеш с оригиналната снимка.

И на мен често ми се случва да се удивявам на наглостта за продаваш чужди творения, като смениш само малко цветовете. Обикновенно се получава мазано, както казват децата. Другия вариянт на наглост е продажбата за гоблен на картинка, мината през някоя програмка, с купища единични бодове и сини и зелени отблясъци в лицата например. За това преди да шия нещо го проучвам вече детайлно /не че не съм се спускала в авантюри/. Бих посъветвала да промениш набора докато го шиеш /да отстраниш оранжевите например/ така хем ще уважиш човека, който ти го е подарил /никой не е длъжен да познава игрите на фирмите, важен е жеста на подаряването/, хем ще изпиташ удоволствието от подобряване на качеството и усъвършенстване на крайния резултат!

Модела принципно ми харесва, уважавам и човека подарил ми комплекта и за това сменям в движение, но за жалост оранжевото и червеното е ушито вече и сега заигравам с другите по-светли и по-тъмни тонове.......... Времето ме притиска и ако не получа желаният ефект ще си го имам като обеца - първо да гледам и после да започна с шиенето..........

Модела принципно ми харесва, уважавам и човека подарил ми комплекта и за това сменям в движение, но за жалост оранжевото и червеното е ушито вече и сега заигравам с другите по-светли и по-тъмни тонове.......... Времето ме притиска и ако не получа желаният ефект ще си го имам като обеца - първо да гледам и после да започна с шиенето..........

Сигурна съм, че ще направиш добра цветова комбинация. Да не забравиш после да покажеш резултата! Спорна работа!:kissyou:

:( Айде сега -застреляхте ме! И аз имам подарък на тази фирма и съм ушила малка част от к-.та . До този момент уж изглежда добре, ама да видим- :confused:

:( Айде сега -застреляхте ме! И аз имам подарък на тази фирма и съм ушила малка част от к-.та . До този момент уж изглежда добре, ама да видим- :confused:

Ушила съм половината, като го завърша, мога да ти пратя оригиналните конци от комплекта да видиш. Може само в моя да е грешката........

И тъй като обещах да споделя всичко докрай, а аз спазвам обещанията си, днес минах през магазин за конци и от каталог на ДМС извадих номерата на конците, който бяха в комплекта /имаше 2-3, който видимо не бяха ДМС, но избрах най-близкия цвят/. Поиграх си с схемата в РМ и Ви представям резултата. Ето така щеше да изглежда и моят гоблен, ако шиех с конците на фирма Румина.

ZR+Poppies+vase+Rumina.jpg

Аз нещо недоразбрах.Снимката от пост 10 е някак си еднаква с втората снимка от пост 1.
Това, което ти шиеш, сменяйки конци е снимка 1 от 1пост.:confused:

Оригинала е първото от картинката на комплекта, а последната е точно копие на това което трябваше да стане с конците в комплекта. Моят готов резултат след няколко дни, като го взема от ателието.

Последно редактирано:
Ух, направо гаден трябваше да стане:( Прилича на детска книжка за оцветяване - шарено-пришарено нещо.

Надявам се, че след дълги игрички със смена на цветове - твоят станал доста и доста покрасив:idea:

Що за фирма е това , има ли сайт , добре , че не съм попадал на нея от прочетеното по-горе , благодаря ти много за тази информация :confused:

Аз лично съм посещавала офиса на фирмата в София-намира се в един гараж,две жени работят там и показаните гоблени бяха с добре подбрани цветове.Мисля,че преработват познати гоблени с програми на компютър.

Аз също ги познавам много добре и съм изключително доволна от услугите им. Цветовете са много добре подбрани и са в хармония. На който не му харесва едно нещо, си търси друго!

Аз също ги познавам много добре и съм изключително доволна от услугите им. Цветовете са много добре подбрани и са в хармония. На който не му харесва едно нещо, си търси друго!

Много интересно...... днескашна регистрация- едно мнение....:confused:
До тук са се изказвали хора с дългогодишен стаж във форума и шиенето на гоблени. Вярвам на тях....... а и то се вижда:loveglasses: " прекрасната хармония на цветовете" на по-горе показания гоблен.:gipsy:
Що си хабите силите изобщо да пишете................

Много интересно...... днескашна регистрация- едно мнение....:confused:
До тук са се изказвали хора с дългогодишен стаж във форума и шиенето на гоблени. Вярвам на тях....... а и то се вижда:loveglasses: " прекрасната хармония на цветовете" на по-горе показания гоблен.:gipsy:
Що си хабите силите изобщо да пишете................

Не съм много съгласна с това кой колко пише и от кога е във форума.Опита с гоблени не идва от стажа във форума.
Ако модераторите сметнат за нужно може да ми премахнат коментара.
Това е мое мнение и не искам да влизам в конфликт или да предизвиквам някой от съфорумците.

Да се намеся и аз - повдигнах темата за ужасното комплектоване на някои фирми с една единствена цел - да предпазя някой от разочарование и отказ от хобито, събрало ни тук. Ако някой начинаещ си хареса картинката и си купи това чудо, на 98 % съм убедена, че няма да пипне повече гоблен. Казвам го от собствен опит - на мен винаги са ми били интересни, но започнах да бродирам преди 7 години - до тогава каквото и да погледнех все не ми харесваше...........
А и мисля, че има достатъчно голям избор вече и е крайно време всеки да се занимава с това от което разбира - да си продава конци на метър, панами и каквото иска, но не и да комплектова. Всяка жаба да си знае гьола.............

Назад