Леврон шиене с много игли

Здравейте!
Моля разкрийте ми техниката на шиене с много игли. Аз шия с един цвят конец докато го свърша по целия лист който съм започнала и после следващият цвят и т.н. Видяж в руския форум същия гоблен който аз шия в момента на Леврон, но шит по този нов начин с много игли и като че ли става по-равномерно. При моя гоблен лицето е малко грапаво, заради възелчетата и прекарванетона конците отдолу.
Ето линк към снимката на Леврон "Роял" от руския сайт - шит с много игли:

b00fa440ea7f.jpg

Рускинята пише в поста си и за някакво диагонално позициониране, което е само споменато без да е обяснено.
Благодаря предварително на отзовалите се да споделят своя опит с многоцветните гоблени.
Ако имате свои хитринки в шиенето на такъв тип гоблени като HAED и Леврон, ще се радвам да споделите.

Можеш да прегледаш темата за Голден Кийт. Там ya-ya е показала и разказала как шие по този начин - диагонална "парковка". Дано се ориентираш. Аз го видях на живо и уж го разбрах :confused:, но пак не се решавам да шия така. Ето ти и линк http://goblenite.org/showthread.php?t=7667&page=62 обяснението е на стр. 62. Успех

Последно редактирано:
Благодаря за линка.
Разгледах го, но сякаш пак ми убягва точно техниката по колко конец, с колко игли. Или вдяваш, ушиваш 3 бодчета и почваш да ровиш в снопчето за другия цвят конец?
Да помоля, ако някой знае линк с видео или линк към този руски учебник за който се споменава : "Народный учебник для вязания"
Благодаря

Вече са ти дали линка.
А тук http://zlataya.info/publ/n_uch/parkovka/parkovka_po_cvetam/16-1-0-196е е обяснено подробно.
Само да вметна,че при парковка не се шие с много игли.Това е и смисъла-шиеш с една игла, а конците висят.Хващаш един цвят,шиеш с него колкото бода има,паркираш го на необходимото място,издяваш конеца и го оставяш да виси,хващаш следващия висящ конец и т.н. Номерът е да паркираш на точното място.

Гледах филма на рускинята и мисля,че за гоблени с много цветове ще има смисъл този вид изработка, но за обикновен гоблен ми си вижда много пипкаво, особено ако вдяваш игла на всеки няколко бода.

Аз не мога да ти дам полезен съвет, но пък искрено се възхищавам на гоблена , който си захванала, така че ако не е много нахално, хайде качи някоя снимка да видим как се получава

Чудесен сайт - златая

http://zlataya.info/publ/n_uch/parkovka/v1/16-1-0-209
Това е линк към сайта на злата...
Тук можеш да намериш полезна информация за това, което те интересува...:kissyou:...

Безкрайно много благодаря! Точно от такава информация имам нужда - нагледно да видя и да преценя тази техника дали е за мен. Този сайт е изключително плезен дори и да не пробвам паркировката.

kaliopa29, ще снимам моите неравности и ще ти ги покажа, но направо ме е срам от това колко ГРАПАВО е заради възлите отзад.

От всички възможни варианти на паркавка, които съм видяла, този, който е показан на видеото според мен е най-лесен за работа...с най-малко допълнително разчертаване по схемата, а дори може и без разчертаване ...освен това във всеки един момент можеш да оставиш парковката и да продължиш по цветове...
Аз за себе си разбрах, че парковката не е за мен, но когато стигна до лицето на девойката / ГК /, която бродирам ще опитам отново...сега съм на фона , а той ме хвърля в ужас...Единственото за момента, което избрах от тази парковка е да комбинирам двата бода, петит и полукръст...нагоре бродирам петит, а надолу полукръст, но не спазвам последователността на вертикалните колони...
Да си призная все още и на мен не ми е съвсем ясно какво правя...:confused:...
Все още не е за показване, а дали някога ще стане ........кой знае......:idea:

Последно редактирано:
спокойно, аз също ших Леврон, погледни ми гоблените, но крайният резултат е повече от добър. И моето момиче в лилаво първоначално беше неравно, но след като го изпрах и изгладих се оправи :) така че давай смело напред

Стана ми много интересен този метод. Разгледах клипчетата, макар и на руски що годе схванах идеята, но се породи един въпрос, който не разбрах от клипчето. И тъй като ми е сложно да го задам, ще го направя с пример.
Например шия диагонална парковка от дясно на ляво, през 10 бода както е дадено. Имам да шия от един цвят много реда, но и наляво има много от този цвят - цяла област е например 40 х 50 бода само с този цвят. Как трябва да се шие и дали няма да си личи, да има линия диагонална през 10 бода?
Надявам се да сте ме разбрали:kissyou:

Как

Определено съм заинтригувана от този метод и мисля да опитам не на моя Леврон - Роял, защото там цветовете са прекалено много и се опасявам, че ще се изгубя. Първо смятам да опитам на някой по-лесен гоблен, само за да схвана системата и метода на парковката.
Въпросът ми е:
Включването на съответен нов цвят (символ) става когато му дойде реда в схемата, но при по-голям диагонал, включващ няколко реда квадрати (например към средата на схемата) кога мога да повторя от даден символ да включа и втори конец?
Доста сложно за обяснение, но ще опитам нагледно. Това е снимката от единия урок по парковка от руския сайт. Ясно се виждя, че символът о го има в рамката и от двете страни на диагонала - и слиза един конец надолу със символ о и един от същия цвят идва от ред 320 по схемата. Кога е включен този втори конец? Има ли принцип или правило за това?
http://prikachi.com/images/518/4462518r.jpg
И вторият ми въпрос:
Ако даден символ е прекалено нарядко (напр. в колонка 10, после чак в 60) какво се случва с този конец? Приключва ли се или си чака реда докато диагоналът ми стигне до 60, за да бъде ушит?

И последно: С колко дълги конци работите парковката?
Благодаря за споделения опит! Чудесно е, че го има този форум!

Последно редактирано:
Ще се опитам да отговоря разбираемо.На първия въпрос: от снимката ясно се вижда,че на 320 ред върви друг конец със същия цвят.Включен е в самото начало,когато е шит десния долен ъгъл на гоблена. Така този конец по ред 320 се измества във всеки следващ диагонал и се кара по цялата широчина.
На втория въпрос- ако даден символ е много на рядко и се прескачат много големи полета,най-добре е да се завърши.Ако даден символ е единичен,но го има в съседния диагонал е добре да се паркира на съответното място и да се чака да се ушие когато му дойде реда.
На третия въпрос-дължината на конеца ми зависи от това колко още бода има в съседния диагонал.Така че може да шия с 5 или с 50 см.На снимката се вижда,че диагоналите включват 20 бода.Моят съвет и да опиташ с 10 бода.По-лесно е когато се взираш в по-малка площ.
Така написано изглежда много сложно,знам.Но на практика в процеса на шиене,просто ти става ясно как точно да постъпиш.Аз лично твърдя,че по този начин шия по-бързо,макар всеобщото мнение е ,че при парковка се губи два пъти повече време.
Извинявам се за многословието,но исках да е разбираемо.

Много благодаря за разясненията ya-ya.
Аз днес все пак опитах да шия и... не мога да получа диагонала! Къде бъркам?
Ето снимка с резултата ми - никакъв диагонал не се получава. Паркирам конците, но как да стане по диагонал?
Въпрос:
Къде бъркам? Защо в ушитото диагоналче ми остават паркирани конци (неушити) А аз ги оставям там, защото техният символ се намира през 20-ти бода. На снимката мисля, че се вижда, но това пък ме затруднява, защото става едно броене в съседни диагонали, където е мястото на съответния цвят....
http://prikachi.com/images/540/4465540X.jpg

Чудя се и се мая :( а така ми се иска да шия по този чист и подреден начин.
Благодря за помощта!

Последно редактирано:
Първо,мога ли да помоля да прикачаш снимките на външен файлообменник.Много се разпъват страниците и е не удобно за разглеждане.А освен това се товари излишно форума.
Тук съм показала как шия аз http://www.goblenite.org/showthread.php?t=7667&page=62
А от тук съм се учила http://zlataya.info/publ/n_uch/parkovka/parkovka2/16-1-0-151.
Прочети внимателно всичко.За да стане правилен диагонал,първо трябва да си разчертаеш схемата на диагонали.
Освен това ти шиеш с петит.Я по добре прочети първо тук http://zlataya.info/publ/n_uch/tekhnologii/gobelen_parkovka/8-1-0-143

Това че е гобленов бод няма значение. Аз започнах един гоблен така с диагонална парковка, за да пробвам. Вече съм ушила от него няколко страници. Но не по метода. От 2-3 дни шия парковката и ми се струва, че съм ушила повечко . Засега ми харесва и е доста лесно. Но и схемата е лесна. Да видим като дойде трудната част как ще е.

Назад