За любителите на Golden Kite

Ниво на трудност-5
е можеше и по трудно да е:D
не трябва да се влиза в техния сайт-прекалено много хубави неща има:greeneye:
Утре ще купя панамата и част от конците и скачам.Мислех да ги събера първо всичките но имам горчив опит с един ХАЕД на който докато събера всичките конци и ми мина мерака-така,че тук ще купувам малко по малко.

bumer2008, извини ме, че се намесвам в твоите намерения, но 18 каунт Аида си е доста едра панама. Рускините шият на нея , но на кръстче, (Галина Трисеева, чийто гоблен е показала Тамида го е шила на Аида 18 на кръстче, за да не прозира панамата. Пак за да не прозира на 18 каунт, най-добре да се шие петит-пойнт на 3 нишки. При ГК, обаче не може, защото там има смесени конци, затова за да не прозира, трябва да шиеш на 4 ката, но пък става доста плътно. Моето мнение е, че е най-добре да се шие на нашата панама (разграфена, или бяла неразграфена), тогава и на два ката няма да прозира. Аз ших моя първи ГК на бяла неразграфена, въобще не прозира, а втория - на Лугана 25, също е много добре, а и панамата е много приятна за шиене, но гобленът става по-малък (в 1см има 10 нишки).
Що се отнася до цвета, според мен няма значение, защото и без това всичко се покрива. Извини ме за обстойното обяснение.
Аз пък ви благодаря за обстойното мнение защото искам да стане добре а щом вие сте шили GK значи знаете как става добре.Благодаря за съвета и помощта която ми оказахте наистина ми помогнахте много аз имах толкова въпроси а ми беше отговорено без да ги задам правилно хиляди :kissyou::kissyou::kissyou: ПС: А българсака разграфена панама на кой каунт отговаря?

Българската, разграфена или не, е 22-ри каунт. Ако искаш да стане по-плътно покритието, наистина ший на Лугана 25. Моето мнение е, че и на българската с две нишки добре се покрива.
Заради размерите и количеството цветове, смятам, че разграфена е по-добрият вариант.

Elisa и Neli_L абсолютно съм съгласна с вас.
Момичета,шийте на възможно по-ситна панама.Пък и размерите на тези гоблени не са за подценяване.Покрива идеално 2 нишки на българска разграфена панама.А на Лугана е просто невероятно красиво.
Дейзи,този гоблен 1288 беше и в моите планове,но го изместиха други красоти.Ще наблюдавам с интерес как се получава.

Благодаря ви ya-ya, Nelly_L,Elisa, abazova_s ако не бяхте вие как щях да си блъскам главата:kissyou:

Отворих торбата с конците които са ми оставали и каква приятна изненада-половината цветове са налице:D
така че утре вечер го почвам.
Рових два дена в нета но не го намерих ушит-дано нямам неприятни изненади:greeneye:

Очите ми останаха в този гоблен:loveglasses:
но като видях една рускиня какъв чаршаф е опънала ,ами то не гоблен ами килим...:D

Нямам схема и не мога да преценя колко е голям.Разбрах ,че има и малък вариант,какво е мнението ви,малките варианти не отнемат ли от красотата на гоблена?

Големия размер е 500/621 и е 200 цвята а малкия е 250/310 и е 197 цвята
Преди малко го гледах в техния сайт

Аз вече шия Forest scene, но small вариант без смесени цветове(solid), на панама № 14 .Много ми харесва!!!

Последно редактирано:
bumer2008, извини ме, че се намесвам в твоите намерения, но 18 каунт Аида си е доста едра панама. Рускините шият на нея , но на кръстче, (Галина Трисеева, чийто гоблен е показала Тамида го е шила на Аида 18 на кръстче, за да не прозира панамата. Пак за да не прозира на 18 каунт, най-добре да се шие петит-пойнт на 3 нишки. При ГК, обаче не може, защото там има смесени конци, затова за да не прозира, трябва да шиеш на 4 ката, но пък става доста плътно. Моето мнение е, че е най-добре да се шие на нашата панама (разграфена, или бяла неразграфена), тогава и на два ката няма да прозира. Аз ших моя първи ГК на бяла неразграфена, въобще не прозира, а втория - на Лугана 25, също е много добре, а и панамата е много приятна за шиене, но гобленът става по-малък (в 1см има 10 нишки).
Що се отнася до цвета, според мен няма значение, защото и без това всичко се покрива. Извини ме за обстойното обяснение.

ЕЛИ , ОТ КЪДЕ МОГАДА СИ КУПЯ ТАКАВА ПАНАМА LUGANA 25 ? 8888bg.НЯМАТ ,А В САЙТА НА МИЛЕНА СТИЛ ИМА САМО НА РАЗМЕР ,НО НАЙ- ГОЛЕМИЯТ Е 50/70 CM. НА МЕН МИ ТРЯБВА ОКОЛО 80/100 СМ.

от начало исках и аз със смесени цветове, но се уплаших от нивото на сложноста-7! последно ме убеди да шия без смесени цветоеа фото долу:на фото гоблен ушит без смесени цветове изглежда по-контрастен!

Kaluga,ти направо ме уби!!!!:clap::clap::clap:
Каква е тази космическа скорост?
Момичета,това,което е ушито е горе-долу за около месец.Имаш си и станок,поздравления!
Моля те, ела на следващата ни среща.Много искам да го видя и да го пипна ,пък и да се запознаем на живо.

Svetlana Lazarova, според мен най-добре е да позвъниш на Милена стил. Те са официални представители на Zweigart и не може да нямат панама на метър. В сайта предлагат на парче, защото цената е доста височка.

благодаря!по-точно почнах го на 16 март,ето какво значи ГОЛЯМ МЕРАК!:D
няма да мога да го донеса ,защото хванат здраво за рамата...и ме срам от опакова страна,аз не се старая и тя е доста "космата":idea:Така че ще качвам редовно фото и ,може би ще го донеса готов!

Kaluga,няма от какво да те е срам.Важно е лицето.Погледни няколко страници назад гърба на моя гоблен, за да се успокоиш:D

Хора, къде намирате схеми на GK solid colors? Аз имам огромен архив на фирмата, но всичко е с мартеници. Не ме плаши количеството на цветовете, но от чист мързел не ми се занимава с мартеници.

Назад