за "клонирането"
Написано от: valinaia
".. Здравейте момичета тук е мястото да ви споделя ,че моят първи гоблен бе на Милена стил "Исус с децата",когато видях крайният резултат естествено много се зарадвах,но сравнен с оригиналният ..........побеснях!!! Не искам и да чуя за Милена стил......... Ето и гоблените..."
valinaia, как да ти кажа, виж сама моя пък какъв е по-различен...
Не е от Милена Стил (за нея по-надолу), но пак явно не е оригинален. Лошото е, че когато си харесваш гоблен го харесваш по картинката и ако тя не е оригинал - харесваш си копието и си го шиеш. Някой ден като видиш оригинала се ядосваш, но ти си си избрала (подобно на мен) да шиеш копие... така че да си харесваме копията, аз си го харесвам също.
Колкото до Милена Стил, аз започнах с малките им разработки - Старецът с лулата и Старецът с халбата (вече не съм сигурна за точните им имена), с пъпетс конци мисля, защото нямаше никаква индикация върху тях. Стигнаха ми, гобленчетата са симпатично красиви и цветовете ми се виждат ярки дори след 7-8 години. После съм шила "Коне на водопой", доволна съм, останаха много от конците. Шила съм с Анхор и ДМЦ гоблени, наистина са доста по... по-ярки да кажа. Не излиза по-евтино да си комплектоваш гоблена сам, освен ако нямаш намерение да шиеш още много време и да си ползваш конците в бъдеще, защото от гоблена по снимка на синът ми, който сама си правих ми останаха мнооого конци, имаше някои, от които и метър не съм изхабила и сега кой знае кога пак ще ми потрябва този цвят и за кой ли гоблен ще си пасне, както и да е де, то всеки си решава сам, аз определено предпочитам комплектованите, досега винаги са ми оставали конци...
Последно си купих "Бягащи коне", комплектовка на Милена, сега вече са с Ариадна и там където чиленцето е цяло има и номер. Схемата е лесна за разчитане, шие се лесно.
Колкото до оригинала и копието... все пак не можем да сравняваме гоблен със 60-70 цвята и такъв на Милена с 30-35, нали