Малки трикове за шиене

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Наистина много по- лесно се шие с тази игла с топчето на върха, иглата минава много по-леко и плавно и не се закача в конците.

Валче, айде душо сега точно да обясниш и от кой магазин в Севлиево ги купи, че като мина след месец да се отбия да си взема и аз. И как точно каза продавачката че се казват тези игли - да потърся и тук де. Може пък де има :confused:

Най-новият ми трик

Да ви покажа какво измислих днес и честно много е удобно. Понеже много мразя да обшивам панамата, а иначе се нище и ето какво измислих.

1. Вземате двойно залепващо тиксо.
2. Залепвате го по края, но само от едната страна-опаковата.
3. Махате лепенката и съвсем внимателно пригъвате и се получава ето това.

На мен ми е много по-лесно така и се чудя защо не съм се сетила по-рано.:confused:

Още по лесно е с хартиено тиксо, само, че прегъваш тиксото. Много е удобно, защото после като се маха, пораженията са нищожни :kissyou:

Още по лесно е с хартиено тиксо, само, че прегъваш тиксото. Много е удобно, защото после като се маха, пораженията са нищожни :kissyou:

Моето също е хартиено, ама не рузбрах как прегъваш тиксото, какво имаш предвид, или имаш предвид хартиено, но не двойно залепващо?

Ако съм разбрала правилно става въпрос за хартиено тиксо, което did_tag прегъва на две около панамата. Най-добре тя ще каже обаче.

А аз имам един малко тъп въпрос-преди да изперете гоблена махате ли тиксото или не и ако го махате преди да го изпрете не се ли нище доста панамата при прането.Или направо изпран и изгладен отива за рамка?:confused:

А аз имам един малко тъп въпрос-преди да изперете гоблена махате ли тиксото или не и ако го махате преди да го изпрете не се ли нище доста панамата при прането.Или направо изпран и изгладен отива за рамка?:confused:
Аз го пера без тиксото.Малко се рзнищва,но е нищожно.Все пак се пере на ръка и внимавам.А за хартиеното тиксо и аз понякога го правя.Фактически трябва да направите като рамчица около панамата.ПОловината залепяте от едната страна после го прегъвате и залепяте от другата.Съвсем е лесно,бързо и ефикасно :idea:

Аз мисля да не го махам, така ще го пера и гладя, утре ще ви го покажа и гобленчето.

Аз мисля да не го махам, така ще го пера и гладя, утре ще ви го покажа и гобленчето.

Ммммм, не те съветвам! При прането няма да е толкова висока температурата, НО когато го гладиш и лепилото ще се разложи.
Има специално тиксо за тъкани и на друг принцип (с него може да има подходящия ефект) Бях мярнала някъде .....

Аз също не те съветвам да го переш и гладиш с тиксото.Колкото и да е лепилото се разтваря и може да ти попадне върху гоблена и да ти се замърси много лошо.После няма изчистване.

Да ви кажа, вече изпрах гобленчето, но още като го намокрих тиксото се махна от самосебе си, но пък панамата си беше почти като в началото и не се разнищи.

Е голям дуспут:gipsy:. Първо да отговора - най-обикновенно просто хартиено тиксо и както mareha каза - като рамка. Аз лично го махам преди пране и затова писах, че пораженията са нищожни, защото и да се поразнищи - пада конец, два.

Благодаря много за полезните съвети.Вече започнах да шия с помоща на гергеф,остава да пробвам и маркера,но отсега мисля ,че е сполучлива идея.

Калпазанка - защо не си ми казала до сега - направо ми е смърт това обкантване на панамата.
А тиксо колкото щеш - събира праха у дома....

И на мен това с тиксото не ми е хрумвало, но обезателно ще го пробвам на следващия гоблен. И ще си потърся от тези игли с топче на върха:idea:

bix iskala da spodelq i moq na4in na 6iene
y6ivam s svetovete koito sa mi po malko v sxemata i ot sveta koito imam nai mnogo go ostavam za posledno sa6to taka 6iq s gergef .Tainata ve4erq q y6ix za 11 mesesa

bix iskala da spodelq i moq na4in na 6iene
y6ivam s svetovete koito sa mi po malko v sxemata i ot sveta koito imam nai mnogo go ostavam za posledno sa6to taka 6iq s gergef .Tainata ve4erq q y6ix za 11 mesesa

Пиши на кирилица !!!

За тиксото - ако гобленът се подмятка много дълго време, тиксото не пуска ли от лепилото си върху панамата? После изпира ли се лесно?

Назад