а как се отнасят вашите половинки към гоблените

• Началник на темата Началник на темата viking
  • Начална дата Начална дата
и аз съм в немилост когато само шия и не ходя по /гъзовете/ на моите домашни /любимци/ ,но когато видят готовия гоблен много му се радват и си поръ4ват какъв да е следващия .Така 4е ...има равновесие.

моят съпруг се хвали,дори по празниците ми купува за подарък,като знае ,че най-много бих се зарадвала на нов гоблен,сина ми е на 3 години,но и той не ме закача,засега поне:)

Моят съпруг не стига,че ме подкрепя,но и той ми рамкира гоблените.Заедно избираме рамка,търсим варианти на паспартута,разпечатваме и започваме с рамкирането.Стават много хубави и аз съм доволна!:D

отговор

:D СЪПРУГЪТ МИ МЕ ПОДКРЕПЯ ИЗЦЯЛО ВИНАГИ И ВЪВ ВСИЧКО,ОСОБЕНО ЗА МОИТЕ ХОБИТА -ГОБЛЕНИ И ПЛЕТИВА , НЕ БИ БИЛ ДОВОЛЕН ДА НЯМА НЕЩО ЗА ЯДЕНЕ , НО БИ ПРИГОТВИЛ НЕЩО НАБЪРЗО:clap:ЗНАЕ, ЧЕ С ГОБЛЕНИТЕ СИ ОТПОЧИВАМ И НЯМА НИЩО ПРОТИВ,НИТО ЗА ВРЕМЕТО ,КОЕТО ШИЯ,НИТО ЗА ПАРИТЕ С ,КОИТО СИ КУПУВАМ МАТЕРИАЛИ:kissyou:

Момичета,искрено ви завиждам!!!Явно когато сте се омъжвали сте си отваряли очите!Аз съм нагледен пример на поговорката:"Любовта е сляпа,но бракът отваря очите!"Моят хубавец-да ми е жив и здрав-не само че не ме подкрепя,но и направо е против моето хоби!Тъй като е типичен телец,за него всяка вещ трябва да има практично приложение-всичко останало е излишни разходи и губене на време!Поради това и в името на "мирното съвместно съществуване" ми се налага буквално да си открадвам време за шиене.Пак поради тази причина имам в рамки само три големи и три малки гоблена,които успях да рамкирам с парички от фонда "и аз съм човек".За съжаление поради фалит на фонда- другите стоят свити на рула в шкафа и си чакат реда!
Всичко досега прозвуча доста мрачно,но да не си помислите,че аз съм някоя страхливка-продължавам да си открадвам безценни минутки за моето хоби и изобщо не мисля да се отказвам!Който веднъж се е запалил по гоблените-то си е до гроб!

Моят съпруг направо неможе да повярва, че шия гоблени. Остана много изненадан като видя първият ми ушит гоблен. Но напоследък почна да се дразни, че отделям повече време за гоблена отколкото на него имам чувството, че ме ревнува от гоблена, но предполагам че този период ще отмине.

....... всяка вещ трябва да има практично приложение-всичко останало е излишни разходи и губене на време!Поради това и в името на "мирното съвместно съществуване" ми се налага буквално да си открадвам време за шиене.Пак поради тази причина имам в рамки само три големи и три малки гоблена,които успях да рамкирам с парички от фонда "и аз съм човек".За съжаление поради фалит на фонда- другите стоят свити на рула в шкафа и си чакат реда!........

Здравей, lana62 :)
Написаното от теб е доказателство, че всичко има под слънцето :rainbow:
Ще ти дам един съвет как да извадиш нещата от шкафа и да съчетаеш практичното и приятното. За някой празник- рожден ден на свекърва си например, извади някой който тя ще оцени и после може да отидете заедно да изберете рамка. Ако често ходите на гости ще си го гледаш по-често, а тя ще се хвали на приятелки "вижте, мойта снаха какво може!"
Следващия подарък може да е на твоя приятелка, на кръстници и т.н.
Разбира се не е задължително да ме слушаш, аз само споделям каква идея ми дойде след като прочетох поста ....

В допълнение:
Аз се радвам на хобито на съпруга си, споделям го, той също се радва на моето :)

Благодаря ти,Rodich,за съвета!Тоя номер вече съм го правила-свекърва ми има два гоблена подарък от мен и наистина много е доволна.Радва им се и оценява труда, който съм вложила,за което съм и много благодарна! Случих на разбрана свекърва и много си я уважавам и обичам - дай,Боже,всекиму!!!Надявам се постепенно да сложа всичките си гоблени в рамки и да им се радвам!
"Лошото" е че не спирам да шия и все се трупат неща за рамкиране-дано успея да въведа ред във всичко това!

...

Моя също ме подкрепя, знае че това ми доставя удоволствие, знае и къде е най-добре заредения магазин за гоблени, понеже често се е налагало да ми купува конци, игли... после и той с нетърпение чака да види резултата и през половин час ме пита: " .. я да видя .... ммм много хубаво става...":D
Единствено се притеснява за очите ми, понеже и без това съм зле с тях, но ...

Здравейте момичета .Моят съпруг никога не ми е правил забележка или пък не е проявил интерес до къде съм стигнала ,но ми се струва че ревнува малко от тях :(. За разлика от него осем годишния ми син винаги иска да види какво шия , до къде съм стигнала ,дори се опитва и той :D,но разбирасе когато таткото го няма.

:kissyou:

:clap:Моя съпруг не е много очарован,от това,че шия и понякога се дразни като ме види,че шия.Когато види резултата само казва добре е аз неразбирам,но ми е копувал гоблен,по поръчка от мен де-зима в планината.Незнам защо така,като чета другите мъже как подкрепят жените си направо им завиждам.:clap:

:)

моят съпруг само в началото изказа мнение-ако правиш нещо за бизнес-ок,ако не-само си губиш времето!
сега дори не забелязва с какво се занимавам,стига да му е сготвено,изгладено и чисто...мъжка работа:uhhhh:

Здравейте момичета! Аз все още не съм омъжена, но живея с приятеля си :loveglasses: Не мисля, че някога ще мога да го запаля и той да шие, но гледа с голям интерес и възхищение на гоблените ми.Радва се даже повече от мен когато види колко съм ушила и никога нищо не ми е отказал.Преснима ми схемите,купува ми конци и панама и обожава да ме гледа как шия. Много съм щастлива,че не ми се сърди когато започна да шия и дори в дни в които и двамата сме почивка ме кара да се захвана с гоблена за да наблюдава как всяко едно бодче придава нов вид на гоблена :D

Моя приятел ме подкрепя на 100 % за гоблените.Запали се по тях,покрай мен.Научи за бодовете 1:1 и 1: 4.КОй конци са ДМЦ и т.н.В момента даже му шия гоблен за подарък по схема която ми изпрати съфорумка.,и който сам си избра.Често се случва вечер да му показвам моделчета от форума който съм си харесала и да дава мнение кое му харесва и кое не.Неговата страст е свиренето на барабани е той е много доволен че понякога когато му се иска да посвири по мъжки т.е без да присъствам ,аз имам с какво да се занимавам и няма да ми е скучно,защото освен гоблените чета и много книги. Смятам да го направя и съпричастен в избирането на рамки за гоблените който ще шия зананпред.Разбрали сме се аз да шия а той да забива пирони по стените.Даже сега наскоро разглеждахме заедно ушитите ми гоблени за да решим кой да подарим на моя братовчедка за рождения ден и той каза да и ушия нещо защото "нашите" били всички много хубави и не давал нито един да се подарява.При нас има равновесие аз харесвам да го слушам как свири за барабани а на него му харесват нещата който шия.Взаимно си харесваме "Крастите" така да се каже :D

Не съм омъжена и дори не живея с приятеля си но наистина отношението е много важно Той никога няма да си признае но мисля че се възхищава на това което правя Даже миналата година поиска да му ушия но "някой мъничък който да не ме изтормози" В крайна сметка си хареса Заливът на палмите и сега е гордо закачен в стаята му А майка му пък беше видяла на снимка ушита Йерусалимската икона и беше казала че невъзможно да е ушита а че е снимка- доста впечатлена беше В интерес на истината съм много щастлива че ме изслушва когато се захласвам по този или онзи гоблен дори наскоро ми търси програмите за създаване на гоблени- нали е свързано с компютри :D А в къщи- майка ми навсякъде се хвали и ме препира по бързо да шия че да види какво ще се получи...баща ми финансира хобито ми но като се сети че рамкираните са били за подаръци а моите 6-7 броя все още са в процес на шиене а аз искам все нови и нови...промърморва но и той ми се радва :kissyou:

Подкрепя ме мъжа ми:lady:! Той е толерантен към моето хоби, аз към неговото - риболов. Даже за последния ми гоблен, който сама си комплектовах ми помогна в избора на цветове. Все ровичка в нещата ми да види докъде съм стигнала. Даже един път беше взел и беше боднал няколко бода, резултата беше кофти:D

Днес за първи път видях темата-мили дами,нали знаете,че мъжът е или болен или недоволен и винаги ще намери за какво да мрънка!Аз шия едва от три години и половина-преди това четох книжки,гледах сериали даже си чатих почти две години.И през всичкото това време мъжът ми мрънкаше.Сега ми казва,че моето хоби е страхотно,което разбира се не му пречи пак да мрънка от време на време.Но каквото и да кажа едно е ясно-шиенето на гоблени показва голямо търпение и характер.Много им здраве ако си мислят,че могат да ни променят!Правете каквото трябва,пък да си мислят каквото щат...

Назад