Здравейте,
искам да Ви съобщя, че вече официално ще бъда активен член на този прекрасен клуб. Преди само Ви четях, но вече смятам да стана част от Вас и да споделям общата ни страст към тези красоти: ГОБЛЕНИТЕ! Та здравейте и много целувки на всички! :kissyou: :kissyou: :kissyou:
Много радушно посрещане, за което Ви благодаря, NIA, Venipetgab, Lari, Barbie.. Аз съм жена и се причислявам към гобленарките.. Умишлено написах няколко обръщения, защото познавам не само жени гобленарки, но и мъже.. Аз пък запалих братовчедка ми да шие, която е дете.. И нищо чудно, че много хора обичат да шият, за мен лично това е голяма релаксация, а пък и е страхотно да видиш крайния резултат.. В такива случаи обикновено не мога да повярвам, че съм сътворила такава красота.. Не се и съмнявам, че ще бъде весело и приятно във форума с всички вас.. Поздрави от мен!
Благодаря Ви момичета! Вече имах възможността да се уверя колко отзивчиви са всички тук.. Успях да намеря схемите на няколко гоблена, които много харесвам.. Заслугата е на две от клубарките, за което съм им признателна.. Надявам се да успея да ги ушия.. Само дето не мога да реша кой да е първи след като си завърша иконата Казанската мадона.. Колебая се между колекцията на Шалее и тайните градини на Майкъл Пауел..

Май ше ги започна всички и ще ги шия успоредно.. Само дето ще имам няколко започнати и нито един завъшрен.. Хм, заедно ако ги шия май доста бавно ще ги завърша.. Но какво да се прави, просто не мога да реша кой да е първи.. Я да споделя с Вас плануваните гобленчета.. Вижте ги и Вие.. Това е на Шалее един от колекцията:
А това са тайните градини на Майкъл Пауел.. Направо обожавм стила му, а още нямам ушит гоблен по негов модел!!!
Реших да започна с Тоскана.. Споделиха ми, че не е трудна за шиене и ми се струва, че ще го завърша в доста приемлив срок.. Не като гоблена, който шия в момента, и то от години, а имено: Казанската мадона.. Доста е трудна.. Поне на мен ми се струва така и върви много бавно.. Скоро ще Ви покажа докъде съм стигнала.. Снимам си я за кураж да сравнявам колко съм ушила и че напредвам, макар и бавно, но доста славно, хих..

Но пък за сметка на това е много чудодейна завършена.. само като я гледам и ми се пълни сърцето.. вижте я само!
Видях я ушита и нещо отвътре ме накара да я закупя и да я започна.. преди няколко години.. Смятам като я завърша да я дам да я рамкират с дърворезба.. Ще е изключителна закрилница, сигурна съм, само да я завърша